2013-02-10 15:45:39• hírek • Póti Orsolya

Állt a bál a tasnádi tanintézményekben

„Itt a farsang áll a bál" címmel rendezett közös farsangi bált február 8-án a Tasnádi Általános Iskola magyar előkészítő osztálya, valamint az 1-es Számú Tasnádi Óvoda "Marienkäfer" csoportja, szombaton pedig az általános iskolások farsangoltak.

A pénteki rendezvény szervezésért felelős pedagógusok Mellan Gabriella tanítónő és Czumbil Hildegárd óvónő voltak. A gyerekek jelmezversenyen vettek rész, amit táncos, zenés mulatság követett.

A gyerekeknek alkalmuk volt ismerkedni, barátkozni. A hagyományos farsangi fánk sem maradhatott el, amit a résztvevők jóízűen elfogyasztottak. Az esemény tombolasorsolással zárult: minden gyerek nyereménnyel és egy oklevéllel távozott.

Február 9-én, szombaton került megrendezésre a Tasnádi Általános Iskola hagyományos farsangi előadása „Guzsalyosba merre menjünk?" címmel, amely két részből állt.

A rendezvény első felében a zsűri díjazta a jelmezverseny résztvevőit, majd a második részben pedig a hagyományos fonós jelenetet adták elő a gyerekek. Az előadást Mellau Renáta és Vécsi Annamária magyartanárnők állították össze, a magyar néptáncot és a palotást Bendel Mária és Stier Ildikó tanárnők tanították be, a német táncot Schmidt Mária tanárnőtől sajátították el a diákok.

Az esemény fő támogatója a tasnádi RMDSZ volt. Az előadás azért is bír kiemelt jelentőséggel, mert ez volt az első, amelyet a frissen felújított előadóteremben mutattak be.  Az előadást fergeteges buli követte a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet rendezvénytermében.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: